Malzemeler: 1/2 kg. taze iç bakla, 4 adet enginar, 400 gr. parça kuzu eti, 1/2 limonun suyu, 1 çorba kaşığı un, 1 adet orta boy soğan, 6-7 adet taze soğan, 1/2 demet dereotu, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, Tuz, Karabiber, Şeker.
Yemeğin Tarifi
Baklayı yıkadıktan sonra, kararmaması için limon ve un karıştırılmış suyun içinde bekletin.
Zeytinyağını hafifçe kızdırdıktan sonra küp şeklinde doğranmış soğanı ilave edip, pembeleştirin. Yıkanmış kuzu etini ve 1/2 çay bardağı sıcak suyu ekleyin. Et suyunu çekip yumuşayana kadar pişirin.Baklayı, küçük doğranmış taze soğan, kıyılmış dereotu, tuz, karabiber ve şekeri ekleyip karıştırın.
Çanak şeklindeki enginarları tencereye dizin. Üzerlerine etli baklayı koyun. 1,5 su bardağı sıcak su ekleyip tencerenin üzerini alüminyum folyo ile kaplayın, kapağını kapatın. Etli baklalı enginarı önce harlı, sonra kısık ateşte 20-25 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.