Malzemeler: 6 adet enginar, 4 adet orta boy domates, 2 kutu enginar kalbi konservesi, 3 - 4 adet taze soğan, 1/2 demet dereotu.
Sosu için: Tuz, karabiber, 1 tatlı kaşığı toz şeker, 2 çorba kaşığı sirke, 1 kahve fincanı zeytinyağı.
Yemeğin Tarifi
Enginarları, ayıklayıp yıkadıktan sonra tuzlu, limonlu kaynar suda haşlayıp, suyunu süzün.
Domatesleri kabuğunu soyup, çekirdeklerini çıkardıktan sonra halka şeklinde dilimleyin. Taze soğan ve dereotunu ince kıyın.
Haşlanmış enginarları servis tabağına yerleştirin. Üzerine domates dilimlerini, taze soğan ve dereotunu koyun.
Enginar kalplerini servis tabağının kenarına dizin.
Sosu için sirke, zeytinyağı, tuz, karabiber ve şekeri karıştırın. Hazırladığını; sosu enginarlı domates salatasının üzerine döküp, servis yapın.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.