Egzersiz söz konusu olunca nelerin doğru-yanlış veya nelerin iyi-kötü olduğuna dair birbirinden farklı fikirler ortaya atılır. Bu yazımızda doğrular ve yanlışlar üzerine araştırma yaptık.
1- Vücudu Esnetme hareketleri esnasında sallanılmaz. Bu tamamen doğru bilinen bir YANLIŞ tır.
Son araştırmalar esneme hareketi sırasında sallanmanın zararlı olmadığını söylüyor. Çünkü sallanarak esneme hareketleri sırasında bağdokulardaki kan akışı azalıyor. Düzgün sallanma kasların yumuşamasına yardım eder ve dinlenmeyi sağlar.
2- Yürüyüşle kilo verilir. Yürüyüş ile kilo verileceği kesinlikle DOÄžRU dur.
Egzersiz yapmayan vücut yağ yakmayı unutur. Basenlerinizi ve üst bacak bölgenizi zayıflamak istiyorsanız, uygun adımlarla yavaşça yapılan yürüyüş size tavsiyemizdir. Yağ yakmayı unutmamak için her hafta 2 -3 defa en az 30 dakikalık yürüyüş yapılmalıdır.
3- Haftada bir kere spor çok az. YANLIŞ tır. Hiç yapmamak bir kere yapmaktan daha kötü.
Herkesin spor yapmak için yeterli zamanı olmayabilir. Spor yaparken kan dolaşımı harekete geçer, kaslar çalışır ve kalori yakılır. Bunun için hiç yapmamak yerine haftada 1 kez bile olsa spor yapmak faydalıdır.
4- Aletle spor yapmadan önce vücudu esnetmek.Bu işlem YANLIŞ tır.
Büyük gerilmeler sonucu kaslar gücünü kaybeder. Bu gücü kaybetmemek için en iyisi spora başlamadan önce 10 dakika bisiklet çevirmektir.
5- Isınmak şart. Buna hem DOÄžRU hem de YANLIŞ diyebiliriz.Isınmanın zorunluluğu duruma göre değişir.
Isınma esnasında kaslarımız oksijene ihtiyaç duyar. Bu duruma hazırlanmak için yüzücüler 20 dakikalık hafif bir ısınma yaparlar. Ama bazı sporlara yüksek enerjiyle başlamak gerekir. Bunun içinde daha yoğun ve daha ağır bir ısınma uygularlar.
6- Spor selülite iyi gelir.Bazen DOÄžRU bazen ise YANLIŞ demek gerekir.
Fitness uzmanlarına göre sporun selülite iyi gelmesi doğru hareketleri yapmaya bağlıdır. Koşu, ip atlamak, aerobik gibi sert sporlar selülit için iyi değildir. Bunların aksine yürümek, bisiklete binmek selülite iyi gelir. Sujimnastiği selülit için muhteşem derecede faydalıdır.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.