Özellikle Türk insanı için sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi çayın aslında bilmediğimiz bir çok özelliği var. Sütsüz ve şekersiz alındığı sürece kalorisi olmayan çay, vücudun su dengesinin korur, kahveden çok daha canlandırıcı ve tazeleyicidir.
İYİ ÇAY İÇİN BİRKAÇ ÖNERİ
- Su on saniyeden fazla kaynayıp fokurdamamalıdır yoksa gereğinden fazla oksijen kaybeder.
- Soğumuş suyu asla yeniden kaynatmamak gerekir.
- Demlenmiş çayı porselen çaydanlığa boşaltmadan önce bir kez karıştırın.
- Yeşil çay, altlığı olmayan fincanla, siyah çay ise altlıklı fincanla sunulur.
- Demliğin, çaydanlığın ve çay bardaklarının metal olmamaları ve deterjanla yıkanmamaları gerekir. Metal çaydanlıkta yapılan çayda metal tadı olur.
ÇAY DEMLEMENİN ALTIN KURALLARI
- Taze ve soğuk su kullanın.
- Daha iyi bir demleme ısısına ulaşmak için demliği ısıtın.
- Çayın ölçüsüne dikkat edin; fazla çay koymak hem ekonomik değildir hem de çay acı olur.
- Su kaynadığı anda, suyu demliğe ekleyin.
- Tüm lezzetin açığa çıkabilmesi için 3-5 dakika demleyin.
- Eğer çayınızı süt ile içmek istiyorsanız daha iyi karışması için fincana önce sütü koyun.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.