Malzemeler: 4 Adet Patlıcan, 3 Çorba Kaşığı Margarin, 3 Kahve Fincanı Un, 3 Kahve Fincanı Süt, 2 Kahve Fincanı Rendelenmiş Kaşar Peyniri, 2 Çorba Kaşığı Margarin, 2 Adet Soğan, 250 gr Yağsız Kıyma, 4 Adet Domates, 4 Adet Sivri, Biber, 3 Kahve Fincanı Et Suyu, Tuz.
Yemeğin Tarifi
Patlıcanları ateşte közleyin. Sonra kabuklarını soyun ve bir çatal yardımı ile ezin. Geniş bir tavada 3 çorba kaşığı margarini eritin. 3 kahve fincanı unu ilave edin. Pembeleşene dek kavurun. Sonra sütü azar azar ekleyin. 1-2 dakika çatalla ezilmiş patlıcanları, 2 kahve fincanı kaşar rendesini tavaya aktarın.
Ayrı bir tavaya 2 çorba kaşığı margarini koyun. Küçük doğranmış soğanları pembeleşene dek kavurun. Kıymayı ilave edin. 2-3 dakika sonra küçük doğranmış domatesleri, sivri biberleri, 3 kahve fincanı et suyunu ve tuzu ekleyin. 10 dakika sonra ateşten indirin. beğendinin üzerine kıymalı harcı koyup, servis yapın.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.