Kahvaltı: 1-2 dilim az yağlı peynir, 1 tatlı kaşığı marmelat veya reçel veya fındık ezmesi, 3-4 adet yeşil zeytin, 1 dilim çavdar, kepekli veya tahıllı ekmek, ½ adet portakal, domates dilimleri.
Öğle: 1 küçük tabak sebze yemeği, 3 yemek kaşığı bulgur pilavı, 1 kase az yağlı yoğurt , 1-2 dilim çavdar, kepekli veya tahıllı ekmek, salata (1-2 tatlı kaşığı yağ).
İkindi: 1 adet meyve
Akşam: 2 köfte kadar et (tavuk, balık, kırmızı et, hindi), 1 küçük tabak sebze yemeği, ½ kase yoğurt, 1-2 dilim çavdar, kepekli veya tahıllı ekmek, salata (1-2 tatlı kaşığı yağ).
Diğer Öneriler
Günde 2 adet taze ceviz yiyin Haftada en az iki kere 1 levrek kadar balık tüketin Yemeklere ve salatalara zeytinyağı veya soya yağı kullanın Haftada 3-4 kere kuru baklagilleri beslenmenize ekleyin Bulgur kolesterolün düşmesinde size yardımcı olabilecek en faydalı tahıldır Meyve olarak tercihiniz turunçgiller (portakal, limon suyu, greyfurt vb...) olsun Değişik renkte mevsime uygun sebzeleri tercih edin Makarna, pirinç ve ekmeği kepekli veya esmer Her gün 60 dakika yürüyüş veya egzersiz Süt, peynir ve yoğurt tüketirken az yağlı olanlarını satın alın Çiğ sebzeleri serbest yiyerek kolesterolünüzü daha kolay düşürürsünüz.

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Adınız:
Mesajınız:
 
© 2015 Şifalı Bitkiler Sitesi
Ücretsiz Web Sitesi