Malzemeler: 6 Adet Kuzu İncik, Tuz, Larabiber, 5 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ, 2 Adet Soğan, 2 Diş Sarmısak, 2 Yemek Kaşığı Domates Salçası, 2 Yaprak Defne, Kekik, 300 gr. havuç, 300 gr. Mantar, Kutu Soyulmuş Domates Konservesi (400 gr.), 2 Yemek Kaşığı Nişasta, 2 Yemek Kaşığı Sirke.

Yemeğin Tarifi

İncikleri tuzlayıp biberleyin. Fırına uygun bir sahanda yağ ile iyice kızartın. Soğan ve sarmısağı kıyın. Domates salçası, defne ve biraz kekikle beraber edere katıp kavurmaya devam edin. Üç çay bardağı sıcak su ekleyip 175° ısıtılmış fırında 2 saat pişirin.

Bu süre boyunca etler suyunu çekerse azar azar sıcak su eklemeye devam edin ve incikleri arada çevirin. Bir saat sonra doğradığınız havuçları ve mantarları, 1,5 saat sonra da süzdüğünüz domatesleri ekleyin. Yemeği fırından çıkarınca etleri bir tabağa alın. Sosu, çok az suda erittiğiniz nişasta ile koyulaştırın. Tuz, karabiber ve sirke ekleyip bir taşım kaynatın. Etleri katıp kekik serpin ve servis yapın.

Kategoriler:
Etiketler:

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu