Malzemeler: 175 gr. Pide, 1 Yemek Kaşığı Tatlı Kırmızı Toz Biber, 2 Çay Bardağı Sıvı Yağ, 400 gr Domates, 350 gr Salatalık, 1 Adet Kırmızı Soğan, 2 Diş Sarmısak, 1 Demet Maydanoz, 1 Sap Nane, 4 Yemek Kaşığı Limon Suyu, Tuz, Acı Kırmızı Biber, Kimyon, 200 gr Beyaz Peynir, 8 Adet Biber Turşusu.
Yemeğin Tarifi Pideyi 1/2 cm. kalınlığında, 3 cm. uzunluğunda parçalara kesin. Pide parçalarının üzerlerine kırmızı biber serpip sıvı yağın yarısını üstlerine gezdirin.
Domatesleri dörde bölüp, çekirdeklerini çıkartın, etli kısmını küçük küçük kesin. Salatalağı da soyup aynı şekilde doğrayın.
Soğanı soyun, kıyın. Sarmısakları soyup ezin. Maydanozu yıkıyın, kurulayın ve yapraklarını koparın. Nane yapraklarını da ince ince kıyın.
Maydanoz, nane, domates, salatalık, soğan ve sarmısağı limon suyu, su ve sıvı yağ ile karıştırın. Tuz, acı kırmızı biber ve kimyon katın.
Pide parçalarını fırın tepsisine dizin. Izgarada kıtır kıtır olana kadar kızartın.
Servis yapacağınız zaman ekmekleri tabaklara dağıtıp üzerlerine salata koyun. Beyaz peyniri ufalayıp serpiştirin. Biber turşusunu en üste koyup pidelerin yumuşamaması için hemen servis yapın.

Kategoriler:
Etiketler:

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu