Malzemeler: 200 gr kayısı püresi, 3.5 çay bardağı toz şeker, 10 yumurta sarısı, 500 gr çırpılmış şanti, 7 yaprak jelatin.
Yemeğin Tarifi Kayısıyı püre haline getirip ocakta kaynatın. Kaynamakta olan püreye 10 yumurta sarısı ve toz şekeri ekleyerek karıştırın.
Jelatinleri soğuk suda yumuşatarak, sıcak kayısı püresinin içine idave edin. Yumurta beyazı ve toz şekeri mikserde çırpıp pürenin içine ekleyin. Daha sonra bu karışımı çırpılmış şantiye yedirin.
Son olarak hazırladığınız karışımı bir kaba döküp. dolapta 30 dakika beklettikten sonra dilediğiniz şekilde servis yapın.

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu
Popüler Sayfalar: