Malzemeler: 3 adet orta boy kereviz, 2 adet küçük boy havuç, 2 adet patates, 2 yemek kaşığı bezelye, 1 baş küçük soğan, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 su bardağı su, Yarım limon, Yeteri kadar tuz. Köfte için: 350 gr kıyma, 1 baş soğan, 2 dilim bayat ekmek içi, 2 adet domates, 1 adet yumurta, 1 adet sivri biber, Yeteri kadar tuz, karabiber, kimyon.
Yemeğin Tarifi Bir tabağın içerisine ince kıyılmış soğan, ufalanmış ekmek içi, kıyma, tuz ve kimyonu koyun. Üzerine yumurta kırarak iyice yoğurup köfte hamurunu hazırlayın. Hazırlamış olduğunuz köfte hamurunu kereviz büyüklüğünde yuvarlayın.
Kerevizleri derince soyup, etrafına kararmaması için limon sürün. Üzerine su koyarak çok az haşlayın. Fırın tepsisini yağlayın. Haşlanan kerevizleri ortadan ikiye bölüp ortalarını hafifce çukurlaştırın. Üzerlerine hazırlanan köfteleri yerleştirin. Köftelerin üzerine yuvarlak doğranmış domates dilimi ve küçük doğranmış sivri biberi koyarak tepsiye dizin.
250 derece sıcaklığındaki fırında köfteler kızarıncaya kadar pişirin. Havuç ve patatesi küp küp doğrayın. İçerisine soğan ve sıvı yağ ilave ederek sote yapın. Yumuşamaya başlayınca üzerine bezelye ilave edin. Servis tabağına sebzelerle yerleştirip servise sunun.

Kategoriler:
Etiketler:

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu