İşyeriniz bazen probemli bölge haline mi geliyor? Ve buna dayanamıyor, stres yapıyor, kızgınlık içinde işlerinizi halletmeye mi çalışıyorsunuz? Çalışma arkadaşlarınızın davranışları siz de sorun haline mi geldi?

İşte size işyerinizde meydana gelebilecek sorunlara, kızgınlıklara karşı dokuz somut çözüm önerisi.

Şirkette hakkımda dedikodu yapılıyor. Bu konuda ne yapabilirim

Siz siz olun ve bir an evvel bu konuda konuşun. Yoksa dedikodular genişleyip etrafa iyice yayılır ve gerçekmiş gibi gösterilir. Sonunda da öyle kalır ve herkes doğru oladuğuna inanır. Konuyu doğrudan konuşun. Örneğin; duydum ki hakkımda konuşuyor musşunuz.. diye başlayın söze. Böyle bir konuşmanın üzerine genellikle dedikoducular susacaktır. Böylece de hakkınızdaki olmadık söylentilere son vermiş olacaksınız.

Herkes grupça öğle yemeğine çıkıyor ve kimse bana sende gelmek ister misin diye sormuyor. Bunu nasıl değiştirebilirim

Bu durum genellikle bir yanlış anlamaya dayanır: belki de işe yeni başlayan sizi biraz havalı, kibirli buluyorlar. Çünkü onlarla konuşup birşey sormuyorsunuzdur ve onlara takılmıyorsunuzdur. Bu nedenle onlarla bu konuyu direk konuşun veya birşey demeden sadece aa yemeğe mi? Durun bende geliyorum deyip, onlara katılın. Sizi redetmeyeceklerdir.

İş arkadaşım istediği zaman işe gelip, istediği zaman gidiyor. İşten kaytarıyor. Bu konuda ne yapabilirim

İş arkadaşınız, işe ne zaman isterse gelip, ne zaman isterse gidiyor. İşleri bu kadar ihmal etmesine rağmen üstüne bir de tatil yapıyor, çünkü kendince ayrıcalıkları var. Ve tüm bunlar sizi kızdırıyor! Bu durum işinize zarar veriyorsa ve daha fazla iş yapmanıza neden oluyorsa, ve elinizde de çalışma arkadaşınıza göz dağı verecek kanıtlarınız varsa, harekete geçin. Ancak kanıtlarınız yoksa, onu taklit edip yaptıklarını yapın, belki bu sayede aklı başına gelir, ya da oduğunuz gibi çalışmaya ve tabii ki de kızmaya devam edin.

Kendimi çok çalışıyormuş gibi hissediyorum. Omuzlarımda çok fazla iş yükü var. Patronuma bunu nasıl söylerim

Önce kendinize işlerin size neden fazla geldiğinin bir açıklamasını yapın. Örneğin özel yaşamınızda problemler yaşıyorsanız, stres ve üzüntü içindeyseniz bunu patronunuza çok detaya girmeden açıklayıp, bir iki hafta daha erken çıkmak istediğinizi dile getirin. Ancak size çok yüklenildiğini düşünüyorsanız, patronunuza somut bazı fikirler önerip, teklifler yapın.

Ofisimi hırçın bir iş arkadaşıyla paylaşmak zorundayım. Onunla nasıl başedebilirim

Birlikte çalışmayı bir meydan okuma olarak görün. Kendinizi savunmayı ve anlaşmazlık durumlarında hemen konuşmayı öğrenin. Psikolojiden bir öneri; örneğin çalışma arkadaşınız size yardım ettiğinde yani hoşunuza giden davranışlar durumunda bunu övün, hoşunuza gitmeyen ve istenmeyen davranışlara da tepki verin.

Masa arkadaşım sürekli özel telefon görüşmelerini sesli yapıyor. Bu da beni son derece rahatsız ediyor. Kendimi nasıl savunabilirim

Masalarınızın arasına konabilecek bir paravan veya panel bu işe kesin çözüm bulacaktır. Ancak bunların hiçbiri yardımcı olamıyorsa, şefinize gidip durumu şikayet etmeden anlatıp , isteğinizi dile getirin. Sonuçta söz konusu olan iş konsantrasyonunuz ve bunun sonucunda da şirketin verimliliği. Önemli nokta: problemi anlatırken iş arkadaşınızı şikayet etmeyin, sadece problemi dile getirin.

Patronum sürekli yaralayıcı ve kırıcı yorumlarda bulunuyor. Kötü bir niyeti yok ancak bu beni yine de rahatsız ediyor. Ne yapabilirim

Bu konuda tek birşey yardımcı olabilir, o da sitemde bulunmadan doğrudan onunla konuşmak, örnekler vermektir. Espirileriniz güzel ancak zaman zaman söylediklerinizden alınıyorum, örneğin.. gibi cümlelerle olayı ona anlatabilirsiniz. Ayrıca iyi bir performans karşısında patronunuzdan takdir edici sözler de duymak istediğinizi hafiften belirtin.

İş arkadaşım sürekli pencereleri açıyor, üşüyorum. Onunla nasıl uzlaşabilirim

İkiniz de belirli kurallara uymayı deneyin. Örneğin iş arkadaşınız yarım saatte bir üçer dakika olmak üzere pencereleri açıp hava alsın. Siz de onun söylediği bazı kurallara uyun. Ancak eğer uymamamakta diretirse odalarınızı değiştirmekten başka yapacak birşey kalmıyor.

Çalışma arkadaşım ter kokuyor. Onu kırmadan bunu nasıl söyleyebilirim

Susmak hiçbir zaman çözüm değildir. Ter kokusu sinirlerinizi daha da bozar ve her zaman sataşacak bir neden ararsınız. Onunla yalnızken konuşmaya çalışın. Onunla olmayı sevdiğinizi, keyif aldığınızı anlatın. Konuşmalarınızda köprüler oluşturun. Örneğin çoğumuz yoğunluktan birçok şeyin farkına varamayız, terlediğimizin bile..” gibi. Ancak baktınız böylesi olmayacak ona güzel bir parfüm de hediye ederek olayı çözmeyi deneyebilirsiniz.

Kaynak: Milliyet

Kategoriler:
Etiketler:

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu
Son Ziyaretler: