Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu safra kesesi ve sindirim şikâyetleri için enginar kürünü öneriyor.
Safra kesesi ve sindirim şikâyetlerine karşı enginar kürü tarifi.
Enginarın en dışındaki yapraklarını kullanmayın. En dışındaki yapraklarının altındaki yaprakların tamamı bu amaç için kullanılabilir. Bir adet enginarın yaprakları bir kerelik kullanım için yeterlidir ve bunu yapılacak kürün bir günlük kullanımı için ölçü olarak alabilirsiniz. Kür için bir kerelik hazırlanacak yaprakların toplam ağırlığı 10 gramdan fazla olmamalıdır. Ortalama olarak 6- 7 gramı bir kerelik tüketim için normal ölçüdür.
Enginar kürü uygulaması: Bir adet orta boy enginarın alt yapraklarının tümünü kaynayan iki su bardağı dolusu suyun içine atın ve kısık ateşte beş dakika ağzı kapalı olarak kaynatın. Soğuduktan sonra süzerek suyunu için. Aç ya da tok olarak içebilirsiniz. Bu kürü bir ay süre ile haftada iki ya da üç gün uygulayın. Daha sonra duruma göre zaman zaman haftada bir kez tekrar edebilirsiniz.

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu