Bebek: Doğumdan önceki bu son birkaç haftada bebeğin beyninde gelişmiş olan milyonlarca nöron bebeğinizin içinde bulunduğu rahim ortamını fark etmesini, dinlemesini, hissetmesini ve hatta bir anlamda görmesini sağlıyor. Bebeğin göz bebekleri artık ışığı yakalayabilir ve belirsiz şekilleri seçebilmesi için küçülüp, büyüyebilir. Bebeğiniz yenidoğan bebekler gibi zamanın çoğunu uyuyarak geçirir ve hatta yetişkinlerdeki gibi derin uykuya dalar ve gözlerinde hızlı göz hareketleri (REM) saptanabilir.Uykunun REM aşaması rüyaların görüldüğü aşamasıdır. Bebeğin akciğerleri neredeyse tamamen olgunlaşmıştır. Bebeğin korunması ve sıcak tutulması amacıyla yağ depolanmaya devam ediyor. Anne karnındaki bebekler kilonun en büyük bölümünü doğumdan önceki son haftalarda alır. Bu hafta amniyon sıvısı en yüksek düzeyine ulaştı ve doğuma kadar da bu düzeyde kalacak. Artık bebeğiniz doğum pozisyonuna yerleşmiş olabilir. Doktorunuz bebeğin baştan mı yoksa ayaktan mı yerleştiğini söyleyecektir. Bebeğiniz ters geliş pozisyonundaysa doktorunuz sezeryen doğumu önerebilir.

Anne: Doğuma sadece 2 ay kaldığından, doğum sancılarına nasıl dayanacağınızı düşünmeye başlamış olabilirsiniz. Gerçekten de sancıları hafifletmek için kullanılan nefes teknikleri, doğum sırasında enjeksiyonla verilen ağrı kesiciler ve epidural anestezi gibi konularda bilgi edinmelisiniz. Son kararınız ne olursa olsun, ne kadar çok şey öğrenirseniz kararınız da o kadar doğru olacaktır. Henüz şu anda bir tercih yapmanız gerekmese de, doktorunuzdan seçenekleri anlatmasını isteyebilirsiniz.

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu