Bebeklerinizin özellikle süt dişlerinin çıktığı dönemden sonra biberonla uyutulma ve emzirmeye devam edilmemesi erken dönemdeki çürüklerden bebeğimizi koruyacak bir yöntem olarak bilinmektedir.

Biberon kullanımının çocuk doktorunuzun da önerileri doğrultusunda belli bir dönemden sonra bırakılması gerekmektedir. Diş sağlığı açısından belirlenen prosedürde bu dönem 12-14 ay olarak bildirilmesine rağmen daha doğru değerlendirmeyi çocuk doktorunuz yapacaktır. Biberonla beslenen bebeklerde alışkanlık yapmaktadır. Bu yüzden bebeğinizin doğru beslenme şekli ile ilgili önerileri çocuk doktorunuzdan almanız en doğru işlem olacaktır. Daha sonrasında çocukların bu alışkanlıktan uzun yıllar vazgeçemediğini göz önüne alırsak bu değerlendirmenin yapılması önem taşımaktadır.

Biberon ile beslenme dönemlerinde bebeğe biberonla meyve suyu, pekmezli süt, ballı süt, bisküvili süt veya genel olarak karbonhidrat içeren herhangi bir sıvı verilmemesi (özellikle uyku sırasında) yine bebeğimizin o dönemde biberon çürüklerinden korunmasını sağlayacaktır.

Son olarak uykudan önce dişlerin anne yardımı ile fırçalanması en azından temiz bir tülbent veya gazlı bez ile diş yüzeylerinin temizlenmesi, o da yapılamıyor ise en son olarak su verilmesi gerekmektedir.  Özellikle bebeği besleyen kişinin ağzındaki çürük yapıcı bakterileri bebeğe geçişini önlemek amacı ile bu kişilerin de ağız-diş sağlıklarının iyi düzeyde olması gerekmektedir. Bebeğimizin ilk süt dişi ortalama olarak 6. ayda belirecektir. Bu dişin sürmesinden sonra bebeğimizi bir pedodontiste (çocuk diş hekimine) götürerek en doğru yaklaşımları öğrenmek uygun olacaktır.

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu