Malzemeler: 4 Patlıcan, 200 gr Beyaz Peynir, 3 Yumurta, 1 Domates, 7-8 Dal Kıyılmış Maydanoz, 4 Yemek Kaşığı Sıvıyağ, 4 Yemek Kaşığı Galeta Unu, 1 Çay Kaşığı Hindistancevizi Rendesi, Tuz, Karabiber.
Yemeğin Tarifi
Patlıcanları kabuklarıyla, uzunlamasına ortadan ikiye keserek kaynar tuzlu suda 5 dakika haşladıktan sonra iyice süzülmesini sağlayın. Patlıcanları yağlanmış tepsiye dizin. Kaşıkla ortalarındaki etli kısmı hafifçe alın.
Patlıcan içlerini ince ince kıyarak bir kaseye alın. Ezilmiş beyaz peynir, yumurta, kıyılmış maydanoz, rendelenmiş domates, sıvıyağ, tuz, karabiber ve hindistancevizi rendesini iyice karıştırın.
Hazırladığınız harcı patlıcanların içine doldurun. Üzerlerine galeta unu serperek 180 derece ısıtılmış fırında pişirin. Sıcak servis yapın.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.