Malzemeler: 6 dal maydanoz, 1 adet havuç, 1 adet soğan, 3 çorba kaşığı margarin, 3 çorba kaşığı sıvı yağ, Tuz, karabiber, kekik, 1 kahve fincanı sirkeli su, 3 adet defne yaprağı, 6 adet biftek, 6 adet dana jambon, 250 gram mantar.
Yemeğin Tarifi Maydanozları irice doğrayın. Havuç ve soğanı da tavla zarı iriliğinde doğrayın. Margarin ve sıvı yağı karıştırıp, sebzeleri soteleyin. Tuz, karabiber ve kekik serpin.
Soğanlar pembeleşince 1 kahve fincanı kadar su ilave edin. Hazırladığınız bu karışıma defne yapraklarını da parçalayarak katın.
Ayrı bir tencerede etleri haşlayın. İnce uzun bir fırın kabına 2 dilim et koyun. Üzerine hazırladığınız harçtan yayın. Onun üzerine jambon dilimi yerleştirin. Malzemeler bitene kadar bu şekilde üst üste dizin. Üzerine sirkeli su gezdirin.
Orta ısılı fırında 20 dakika tutun. Suyunu çekerse su ilave edin. Fırından aldığınız bu yemeği dilimleyip, servis yapın.

Kategoriler:
Etiketler:

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu