Malzemeler: 4 Adet Orta Boy Patates, 1 Adet Orta Boy Havuç, ½ Su Bardağı Süt, 50 gr Tereyağı, 1 Çay Bardağı Haşlanmış veya Konserve Bezelye, 2-3 Adet Kornişon Turşu, Tuz.
Süslemek İçin: Mantar, Salam, Bezelye, Marul Yaprakları.
Yemeğin Tarifi
Patatesleri ve havucu aynı tencerede haşlayalım.Sıcak suyunu döktükten sonra ılınması için soğuk suya tutalım. Patateslerin, sıcakken kabuklarını soyarak, rendeleyelim. İçine yarım su bardağı sıcak sütü, 50 gr tereyağını ve tuzu ekleyelim. Patates ezeceği ile pürüzsüz bir kıvama gelene dek ezelim.
İçine küçük küpler halinde doğranmış havuç, kornişon turşu, bezelyeyi ekleyerek karıştıralım. Püreyi servis tabağına düzgün şekiller vererek yerleştirelim. Küp şeklinde kesilmiş salam, bezelye ve mantar dilimleri ile süsleyelim. Arzuya göre marul yaprakları içinde servis yapalım
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.