Malzemeler: 2 adet havuç, 1 adet kereviz, 4-5 çiçek karnabahar, Yeteri kadar tuz, karabiber, 1 yemek kaşığı margarin, 1,5 yemek kaşığı un, 2 su bardağı et suyu, 1 bardak galeta unu, 2 adet yumurta, 1,5 su bardağı sıvı yağ .

Yemeğin Tarifi

Sebzeleri özelliklerine göre kabuklarını soyun, yıkayın. Az suyla yumuşayıncaya kadar haşlayıp suyunu süzün. Diger tarafta yağla unu kavurun. Üzerine soğuk et suyunu ekleyip karıştırma teliyle karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin. İçerisine tuz ve karabiber ilave edin. Haşlanmış sebzeleri ezip hazırlanan unlu sosla karıştırın. Soğuyunca köfte şekli verin. Önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayın. lsıtılmış yağda altı üstü pembeleşinceye kadar kızartın. Servis tabağına alarak servïse sunun.

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu