İzmir yöresine ait yerel bir lezzet olan şambalı tatlısının tarifi.
Malzemeleri: 3 su bardağı irmik, 1,5 su bardağı tez şeker, 1,5 su bardağı yoğurt, 1,5 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya.
Şerbeti: 3,5 su bardağı :cz şeker, 2 su bardağı su, limon suyu üzeri için fıstık veya badem.
Yapılışı: Derin bir kapta irmik, toz şeker, yoğurt, kabartma tozu, vanilyayı koyup iyice karıştırın. Orta boy yağlanmış bir tepsiye eşit kalınlıkta yayın.
Üzerine fıstık veya badem dizin. 180 derecelik fırında nar gibi kızarıncaya kadar pişirin. Bir tencerede şekeri, suyu, limonu 15 dk. kaynatın. Fırından çıkan sıcak tepsinin üzerine sıcak şurubu dökün.
Bir gün bekletin ertesi gün uzun ince dilimler halinde keserek servis yapın. www.kadincazayiflama.com
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.