Malzemeler: 200 gr Yağsız Kıyma, 1 Çay Bardağı Sümüt (çok ince bulgur), 1 Tatlı Kaşığı Tuz ve Karabiber. Hamur İçin: 1 Su Bardağı Un, 1 Çay Bardağı Tuz, 1 Adet Yumurta, Biraz Ilık Su, 1 Çay Bardağı Haşlanmış Nohut, 1 Kg Kemik. Üzerine: 2 Kg Yoğurt, 1 Çorba Kaşığı Tereyağı, 1/2 Çorba Kaşığı Nane.
Yemeğin Tarifi Öncelikle köfteyi hazırlayın. Bunun için kıyma, sümüt, tuz ve karabiberi karıştırın. Elinizle fındık büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Sıvı yağda hafifçe kızartın.
Hamurunu hazırlayın. Un, tuz, yumurta ve suyu karıştırarak yoğurun. Hamurdan küçük bezeler koparıp oklavayla açın. Küçük ve ince olacak biçimde kesin.
Kemikleri yıkayıp su dolu geniş bir tencereye koyun. Tuz serpin. Kaynayınca, kemikleri tencereden alın. Çorbalık hamurları katın. Hamur pişince, köfteleri ve nohutları da tencereye atın. Arada bir karıştırıp, kaymak tutmasını engelleyin.
Daha sonra tencereyi ateşten alın. Ilınınca yoğurdu karıştırın. 1 çorba kaşığı tereyağını tavada eritin. Naneyle karıştırıp, çorbanın üzerinde gezdirin.

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu