Fazla kilolar daha çok ev kadınlarının şikayeti ve ev kadınları, çok fazla iş yapmalarına rağmen nasıl kilo aldıklarını sorgularlar. Ev kadınlarının kilo problemlerini ortadan kaldırmaları için alabilecekleri bazı ufak tedbirler.
- Salata servis edilirken mutlaka kevgir kullanılmalı ki yağ servis tabağında kalsın.
- Etli yemeklere asla yağ ilave edilmemeli. Kendi yağıyla pişerse hem daha lezzetli olur hem de kalorisi azalır.
- Et suyunun jelini atıp kullanmalısınız çünkü et suyunun jelinde yağ birikir.
- Yemeklerde tuz yerine damak tadına göre; nane, köri, karabiber, kimyon gibi baharatlar kullanılmalı çünkü tuz vücutta fazla su birikimine neden olur.
- Patates haşlanmış ya da fırında pişirilerek tüketilmedir. Eğer patatesi kızarmış seviyorsanız kendiniz yağsız patates cipsi hazırlayabilirsiniz. Patatesleri cips gibi ince ince kesip ısıtılmış, yağsız tost makinesinde pişirerek tüketebilirsiniz.
- Tavuğun derisi kullanılmamalıdır çünkü en fazla yağ bu bölümdedir.
- Etin görünen yağları çıkarılıp kullanılmalıdır.
- Yemek pişirirken yanmaz tava kullanınız.
- Yemekleri karıştırırken tahta kaşık tercih ediniz. Metal kaşık, sebzelerde C vitamini kaybına sebep olur.
- Lokmaları mutlaka fazla çiğneyiniz.
- Her gün yürüyüş ve egzersiz yapınız. Özellikle sabah açken yapılan bir saat tempolu yürüyüş, kilo almaktan koruyacağı gibi kilo vermeye de yardımcıdır.
- Kabul günleri kilo almaya neden oluyor. Böyle günlerde sebze ağırlıklı ve zeytinyağlı yiyecekler tercih edilmeli.
- Şekerli ve gazlı içecekler yerine ayran veya taze sıkılmış meyve sularını tüketmeye çalışılmalı. Vitamin ve mineral bakımından da oldukça zengin olan bu içecekler günlük vitamin ihtiyacınızı karşılamada katkıda bulunacaktır.
-Ağır hamur tatlıları yerine dondurma veya sütlü tatlıları tercih edilmelidir.
- Gün içerisinde televizyon karşısında yemek yemeyiniz. Televizyon karşısındayken hem ne kadar yediğinizi anlamazsınız hem de normalden daha hızlı tüketirsiniz.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.