Yunanistanın Kavala şehrine özgü kavala kurabiyesi tarifi.

Malzemeler: 1 su bardağı un, ½ su bardağı file badem, 3 yemek kaşığı tereyağ, 4 yemek kaşığı pudra şekeri, 1 yumurta akı, ½ paket vanilya, 1 çay kaşığı kabartma tozu, süslemek için pudra şekeri.

Hazırlanışı: Un ve bademleri sürekli karıştırılarak kavurun. Eğer bademiniz kavrulmuşsa annemin yaptığı gibi unu biraz kavurduktan ilave edebilirsiniz. Kavrulan malzeme soğumaya bırakılır.

Daha sonra içine pudra şekeri, kabartma tozu, vanilya, tereyağ ve yumurta akı eklenip kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurulur. Hamur tezgahta biraz açılır ve biri büyük öteki küçük iki çay bardağıyla kesilerek ay şekli verilir. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında yaklaşık 15-20 dk. pişirilir. Soğuduktan sonra pudra şekerine bulanır. www.kadincazayiflama.com

Kategoriler:
Etiketler:

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu