Malzemeler: 1 kutu haşlanmış nohut konservesi , 1 adet orta boy soğan , 5 yemek kaşığı tahin , 3 diş ezilmiş sarmısak ,45 ml. limon suyu , 2 çay kaşığı kimyon , 45 ml. zeytinyağı , 20 gram dolma fıstığı, 1 tatlı kaşığı tereyağ , tuz , karabiber.
Yemeğin Tarifi Nohutları yıkayıp, süzülmeye bırakın.
Mutfak robotuna zeytinyağı, sarmısak, limon suyu, kırmızıbiber, tuz, kimyon, tahin ve nohutları koyun.
Humus elde etmek için püre haline gelene kadar karıştırın. Servis tabağına alın.
Küçük bir sahanda tereyağını eritin, dolma fıstıklarını ekleyip pembeleşinceye kadar çevirin.
Dolma fıstıklarını servis yapmadan önce humusa ekleyin

Kategoriler:
Etiketler:

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu