Malzemeler: 1 Su Bardağı Sarı Mercimek, 1 Küçük Dana Kol Kemiği, 5 Su Bardağı Su, 2 Küçük Patates, 2 Soğan, 2 Havuç, 1 Defne Yaprağı, 1 Çay Kaşığı Nane, 1 Çorba Kaşığı Un, 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ, 1/2 Limon Suyu, Tuz, Karabiber, Kırmızıbiber.
Yemeğin Tarifi
1 patates, 1 Soğan, 1 Havuç, kemik, defne yaprağı, mercimek ve suyu düdüklü tencerede pişirelim. İnce bir süzgeçten geçirip başka bir tencereye alarak haşlamaya devam edelim.
1 soğanı küçük küçük doğrayın. 1 havucu rendeleyin. Tavada sıvı yağı ısıtıp soğan ve havucu kavurun. Nane ve unu ilave ederek karıştırın.
Hazırladığınız sosu haşlanmakta olan çorbaya dökün. 10 dakika daha kaynatın. Tekrar süzgeçten geçirip bir taşım daha kaynatın.Karabiber, kırmızıbiber le limon ekleyip servis yapın.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.