Malzemeler: 4 adet 150 gramlık kabak, 75 gr soğan, 1-2 diş sarımsak, 1 çorba kaşığı sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı değişik baharat, 225 gr doğranmış domates, 275 gr pirinç, 50 gr jambon, 75 gr çedar peyniri, 50 gr kuru ekmek ufağı, Dilediğiniz otlardan birkaç sap.
Yemeğin Tarifi
Her kabağı uzunlamasına ikiye bölün. Etli kısmını çıkartıp incecik kıyın. Soğan ve sarımsağı da ince ince doğrayın.
Teflon tavada zeytinyağını hafifçe kızdırın. Doğranmış kabak içi, soğan, sarımsak ve karışık baharatı sote edin ve 4-5 dakika pişirin.
Yıkayıp haşladığınız pirinci süzüp, domatesle birlikte tavaya alın ve 10 dakika kadar pişirin.
Boş kabakların içine jambonu serin. Üzerine pirinçli karışımdan koyun. Çedar peyniri ve kuru ekmek ufaklarını serpiştirdikten sonra yüksek ısıdaki fırına atıp 25 dakika, peynir eriyip ekmekler kızarıncaya kadar kızartın. Dilediğiniz doğranmış otlarla süsleyip, servis yapın. Yağsız, haşlanarak hazırlanan pilav, su çektiği için şişer ve doyurucu olur.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.