Yöresel bir lezzet olan islim kebabı ile akşam sofranıza renk katmaya ne dersiniz?

Malzemeler: 500 gr. dana kıyma, yarım ekmek içi (ufalanmış), 3 orta boy soğan, tuz, karabiber, 1 yumurta, 2-3 diş sarımsak, 2 yemek kaşığı salça, 2 su dardağı su, domates, yeşil biber, 1 kg patlıcan.

Yapılışı: Tüm malzemeleri köfte yapar gibi yoğurun, ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elinizde top yapın, fırın tepsisini çok az yağlayın ve köfteleri dizerek, fırında pişirin.

Patlıcanları önce alacalı soyup daha sonrada boyuna dilimleyin çok ince olmasın yoksa köfteleri sararken problem olabilir. Patlıcanları orta ateşte hafif pembeleşinceye kadar kızartın. Kızaran patlıcanların yağını kağıt havlu ile alın.

Bir kaseye kızarmış patlıcanları çaprazlamasına yerleştirin ve içine 1 adet köfte koyarak patlıcanları köftenin üzerine kapatıp bir tepsiye ters çevirin ve üzerine bir kürdan batırıp domates ve yeşil biber ile süsleyin.

Tüm malzemeler bitene kadar bu işlemi tekrarlayın ve kebapların üstünü aşmayacak şekilde salçalı su yapıp tepsiye ekleyin. Önceden 180 derece ısıttığınız fırında 20 dakika pişirin. İsteğe göre krema sıkma torbasına dodurduğunuz patates püresi ile süsleyerek servis yapın. www.kadincazayiflama.com

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu