Bebek: Bebek hala son derece hareketli ve güçlü tekmelerden yumruklardan bazıları nefesinizi kesiyor. Bebeğin hareketlerinde azalma hissederseniz, bebeğin hareketlerini sayın: Bebeğin 1 saat içinde en az 10 kere hareket etmesi gerekir. Bebeğiniz daha az hareket ederse, doktorunuzla görüşün. Bebeğin başı gövdesi ile orantılı hale geldi. Beyin ilkel solunum ve beden ısısı kontrolünü yapıyor. Gözler yuvası içinde hareket edebiliyor ve bebeğin ışık, ses, tat ve koku hassasiyeti artıyor. Kemik iliği de sürekli olarak alyuvar üretiyor.  Bebeğin böbrek üstü bezleri androjen ve östrojen gibi hormonları üretmeye başladı. Bu hormonlar anne vücudunda prolaktin hormonunu harekete geçirir ve bu da hayatının ilk günlerinde bebeğin besin ihtiyaçlarını karşılayacak olan kolostrumun üretilmesine neden olur.

Anne: Maalesef cilt kaşıntıları, nefes darlığı, hemoroid, bacak krampları, mide yanması, kabızlık ve kas ağrılarının hakim olduğu bir dönemdesiniz. Tüm bu rahatsızlıkların geçici olduğunu unutmamaya hamileliğin olumlu yönlerine odaklanmaya gayret edin. Hamilelik sırasında, artan kan hacmi ve bebeğin doğum sonrasında demir depolarının yeterli olmasını sağlamak için gerekli alyuvar üretiminin devamı açısından demir çok önemlidir. İkinci ve üçüncü trimesterlerde günde en az 30 miligram demir almanız gereklidir. Hamilelikte demir eksikliği sıklıkla görüldüğü için, doktorunuz demir düzeyinizi kontrol etmek için kan tahlili isteyebilir. Demir düzeylerinizin düşük çıkması halinde ise demir takviyesi verebilir.

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu