Malzemeler: 2 Şeftali, 1 Paket Etimek, 1 Su Bardağı Şeftali Suyu, 1 Su Bardağı Su, 1 Su Bardağı Toz Şeker. Muhallebi için: 4 Su Bardağı Süt, 2 Çorba Kaşiğı Un, 2 Çorba Kaşığı Nişasta, 2 Çorba Kaşığı Hindistancevizi, 1/2 Su Bardağı Toz Şeker, 1 Yumurta Sarısı, 1 Paket Vanilya. Sos için: 3 Şeftali, 2 Yemek Kaşiğı Pudra Şekeri, 1 Paket Vanilya, 1 Çorba Kaşığı Likör (nane likörü hariç).
Yemeğin Tarifi Şeftalilerin kabuklarıni soyup küp şeklinde doğrayın. Etimekleri cam bir tepsiye dizin. Şeftali suyu, su ve şekeri kaynatıp ekmeklerin üzerine dökün ve şeftalileri yerleştirin.
Muhallebi malzemelerini karıştırıp koyulaşıncaya kadar pişirin. Muhallebi kıvamına gelince ateşten alıp hindistancevizi ilave edip karıştırın. Etimeklerin üzerine döküp soğumaya bırakın.
Sosu hazırlamak için; şeftalileri püre haline getirip pudra şekeri ilave ederek 10 dakika pişirin. Soğuduktan sonra likör ilave edin.
Ekmekleri servis tabağına alıp şeftali sosu eşliğinde servis yapın.

Kategoriler:
Etiketler:

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu