Malzemeler: 1 Adet Koyun Karaciğer, 2 Çorba Kaşığı Margarin, 2-3 Soğan, 1/2 Demet Maydanoz, 2 Çay kaşığı Sumak, 2 Çay Kaşığı Kırmızıbiber, 2 Çay Kaşığı Zeytinyağı, 1/2 Limon, Tuz, Karabiber.

Yemeğin Tarifi

Karaciğerin zarını soyarak kuşbaşı doğrayalım. Bir tencerede margarini kızdıralım. Ciğerleri tavaya atıp karıştıralım. Karaciğeri harlı ateşte kapak kapatmadan karıştırarak pişirelim. Son olarak tuz ve karabiber ekleyelim.

Soğanı halka halka piyazlık doğrayalım. İnce ince kıydığımız maydanozu, tuzu, kırmızıbiberi, sumağı zeytinyağı ve limon suyu ilave ederek karıştıralım. Servis tabağına ciğeri ve soğan salatasını alarak birlikte servis yapalım. Ciğer pişirirken tuzu, ocaktan indirmeye yakın, en son malzeme olarak ilave etmelisiniz. Aksi takdirde ciğer sertleşir.

Kategoriler:
Etiketler:
Önceki
Önceki Konu:
Böbrek Sote Tarifi
Sonraki
Sonraki Konu:
Kokoreç Tarifi

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu