Malzemeler

İçi İçin: 2 Adet Tavuk Göğsü, 2 Adet Soğan, 3 Adet Sivri Biber, 1 Çorba Kaşığı Margarin, 1 Demet Maydanoz, Tuz.

Sos İçin: 250 gr Yoğurt, 1 Diş Sarmısak, 1 Çorba Kaşığı Kıyılmış Taze Nane, 2 Çorba Kaşığı Kıyılmış Dereotu.

Kızartmak İçin: 2 Su Bardağı Sıvı Yağ.

Yemeğin Tarifi

Böreğin içini hazırlamak için önce tavuk etini haşlayın.Haşlanmış tavuk etini küçük parçalara ayırın.1 Çorba kaşığı margarini tavada eritin.Küçük küçük doğranmış 2 adet soğanı ve 3 adet sivri biberi tavaya alın. Renkleri değişene dek kavurun. Tavuk etini de ekleyin.Son olarak ince kıyılmış maydanozu ve tuzu ilave edin. Ateşten indirerek,soğumaya bırakın. Yufkaları düz ve sert bir zemine yerleştirin. Bir bıçak yardımıyla 4 parçaya ayırın. Kestiğiniz parçaların her birine hazırladığınız malzemeden koyun. Geniş tarafından başlayarak yufkaları sarın. Hazırladığınız börekleri kızgın sıvı yağda kızartın.

Sos için: Yoğurdu ve ince kıyılmış 1 diş sarmısağı karıştırın.Sonra ince ince kesilmiş nane ve dereotunu ekleyin. Böreğin yanına yoğurtlu sostan koyarak ,servis yapın.

Kategoriler:
Etiketler:

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu