Bizler genelde kilo vermek için mümkün olan en çabuk ve en kolay yolları arar dururuz. Bu sayede büyüklüğü yüzlerce milyarlar doları bulan bir sektör gelişmiştir.

Diyet ilaçları ve diyet yiyecekleri sektörü. Ancak bizlere sunulan bu ürünler işe yarıyor mu ve daha da önemlisi bu ürünler sağlığımıza zarar verebilir mi? Halen zayıflamak için diyet yapanlara yardımcı olmak amacı ile kullanılan 5-6 tane popüler ilaç bulunmaktadır. Bunların yanı sıra yiyecek gibi veya yiyecek yerine tüketilerek zayıflatacağı söylenen çok sayıda ürün bulunmaktadır. Kilo fazlası olanların bir kısmı zayıflama ürünlerini kullanırken, çoğunluk kendince bazı yöntemler denemekte ve çok azı ilaç kullanmaktadır.

Şişmanlık (obezite) kronik bir hastalık olarak kabul edilebilir ve diğer kronik hastalıklar gibi dereceleri vardır. Obezitenin derecesi de Vücut Kitle İndeksi(VKİ) ile hesaplanır. Hesaplamak için http://www.kadincazayiflama.com/ideal-kilo-nasil-hesaplanir.html adresine bakabilirsiniz.

Sonuçta çıkan VKİ sayınız ne kadar yüksek ise şişmanlığa bağlı gelişebilecek birhastalığa yakalanma şansınız o kadar fazladır.

Zayıflama ilaçları arasında en çok kullanılanlar Reductil (Meridia) ve Xenical(Orlistat) dir. Her iki ilacın da etki mekanizmaları son derece farklıdır ve her biri beraberinde yan etkilerle gelmektedir. Her iki ilaç da zayıflamaya yardımcı olabilecek etkilere sahiptirler, ancak her ikisi de aradığımız sihirli haplar değildir. www.kadincazayiflama.com

Reductil

Reductil iştah kesici değildir, ancak beyinde bulunan iştah kontrol merkezleri üzerinde etisi vardır. Beyine etkisi diğer birçok antidepresan ilaçlar gibidir. Reductil, kişide kontrol duygusu oluşmasına neden olur. Konunun otörlerireductil in özellikle sürekli açlık hisseden ve yiyecek düşünmekten kendini alıkoyamayanlar için ideal olduğunu belirtiyorlar. İlacı üreten firmaya göreilacın kullanılmaya başlandığı ilk ay sonunda en az 2-2.5 kg kilo kaybı beklenebilir. Reductinin yan etkileri genellikle hafiftir ve ağız kuruluğu, kabızlık,uykusuzluk ve baş ağrısı yapabilir. Bazılarında reductil alımı ile birlikte tehlikeli derecede tansiyon artışı saptanmıştır, bu nedenle ilk bir kaç ay tansiyonunuzun kontrolü gerekebilir. Tansiyon problemi olan kişilerin reductil alması zararlı olabilir, denilmektedir. Ayrıca 16 yaşın altındaki çocuklar, antidepresan ilaçkullananlar ve migren ilacı alanların da reductil almaması önerilmektedir.

Xenical

Orlistat, yiyeceklerle alınan yağların üçte birinin bağırsaklar tarafından emilmesini engellemektedir. Emilmeyen üçte iki yağ barsaklar tarafından dışkı ile atılmaktadır. Orlistatın hoş olmayan yan etkileri gaz oluşumunun artışı, sık dışkılama, ishal ve yağlı dışkıdır. Yine uzmanlara göre, bu yan etkiler zaman içerisinde azalmaktadır, ancak zaman içerisinde fazlaca yağ yenilen herhangi bir durumdayan etkiler tekrar artabilir. Üretici firma, az kalorili diyete devam eden ve orlistat kullanan kişilerin biryılda ortalama olarak 6.5-7 kg zayıfladıkalrını oysa sadece düşük kalorili diyetle beslenenlerin ortalama bir yılda 2.5-3 kg zayıfladıklarını iddia etmektedir.

Bazı uzmanlar diyet haplarının yeterince çabuk ve kolay çözümler olduğunu ve zayıflamak isteyenlerin mucize beklentisi içerisinde bulunmamaları gerektiğini söylüyorlar.

Farklı düşüncede olan bazı uzmanlarsa tüm bu ilaçların az miktarda etkiye sahipolduğunu ve en iyi çalışma sonuçlarına göre bile bu ilaçlarla ancak kilonuzun%10 unu verebileceğinizin saptandığını belirtiyorlar; ayrıca bu ilaçların kullanımına son verildiğinde tekrar kilo almaya başlayabilirsiniz diye ekliyorlar. Unutulmaması gereken bir nokta bir ilaç alıyorsanız az veya çok yan etkisinin de olacağını uznutmayın ve daima dikkatli olun.

Ancak tüm uzmanların birleştikleri bir ortak nokta var. Zayıflama ilaçları kişinin hayat tarzlarını değiştirme isteklerine ne kadar çok katkı sağlayabiliyorsalar o kadar iyidirler. İlaçlar kilo vermenizi daha kolay ve kontrol edilebilir bir hale getirebilirler, ancak en iyi ilaç bile sadece ve sadece sizin kilo verme girişimlerinize yardımcı olabilir, siz çaba harcamadıkça ilaçlar tek başlarına sizi zayıflatamazlar.

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu