Malzemeler: 3 Yumurta, 1 Çorba Kaşığı Un, 2 Çorba Kaşığı Yoğurt, 1 Çay Bardağı Sıvıyağ. ŞERBET İÇİN: 1 Çay Fincanı Tozşeker, 2 Çay Fincanı Su, 1 Tutam Toz Safran.
Yemeğin Tarifi Tozşeker ve suyu tencerede kaynatın. Koyulaşmaya başlayınca toz safranı ilave edip karıştırın ve soğumaya bırakın.
Yumurta, un ve yoğurdu mikserle çırpın. Sıvıyağı tavada ısıtıp hazırladığınız karışımı dökün. Alt tarafı kızarınca ters çevirin ve iki yüzünü de pişirin. Pişme esnasında tahta spatula yardımıyla eşit üçgenler halinde dilimleyin.
Ateşi iyice kısın. 1 bardak soğuk şerbeti hamurun üzerine gezdirin.Şerbeti çekinceye kadar kısık ateşte 8-10 dakika pişirin. ılık olarak servis yapın.

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu