Malzemeler: 1 Su Bardağı Nohut, 1 Tatlı Kaşığı Tereyağı, 1 Tatlı Kaşığı Margarin, 100 gr Kuzu Eti, 1 Çorba Kaşığı Salça, 1 Adet Soğan.

Hamur İçin: 1 Çay Bardağı İnce Bulgur, 50 gr Çok Çekilmiş Kıyma, 2 Adet Yumurta, 5 Çorba Kaşığı Kıyılmış Ceviz, Tuz, Karabiber.

Yemeğin Tarifi

Öncelikle bir gece önceden 1 su bardağı nohutu derin bir kaba alıp, ıslatın.Bir gece bu şekilde bekletin. Bol suda haşlayın.1 tatlı kaşığı tereyağı ve margarini tavada eritip, etleri bu yağda karıştırarak soteleyin. Yemeklik doğranmış soğan ve 1 çorba kaşığı salçayı ekleyin.Bir miktar su ilave edip kısık ateşte iyice pişirin. Tuz ve nohutları da tencereye ilave edin. Tencereyi ocaktan alın.

Hamur için; 1 çay bardağı ince bulgur ve kıymayı karıştırın. Su ilave edip, yoğurun.Tuzunu ekleyin. Yoğurmanın sonuna doğru hamura tek tek yumurtaları kırın. Kıymayı tereyağı ile tavaya alıp,çevirerek kavurun. İçine bir tutam tuz ve karabiber katın. Soğan ile margarini ayrı tavada kavurun. Daha sonra ikisini bir tavaya aktarıp, beraberce kavurun. İçine,ikiye yada dörde bölünmüş cevizler ilave edin. Yağın donması için bekletin.

Tiritli köftenin hamurunu ceviz büyüklüğünde açın. İçini hazırlayıp, donmaya bıraktığınız et ile doldurun. Ayrıca hazırladığınız hamurun bir kısmını nohut şeklinde yuvarlayıp yemeğe eklemek için hazırlayın. Yemek piştikten sonra nohut büyüklüğünde hamurlar ve ceviz büyüklüğündeki et ile doldurulan hamuru yenmeğe ekleyin. Sıcak olarak servis yapın.

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu