Malzemeler: 2.5 Su Bardağı Un, 1 Su Bardağı Tahin, 1.5 Su Bardağı Tozşeker, 1 Su Bardağı Süt, 1/2 Su Bardağı sıvıyağ, 1 Paket Kabartma Tozu, 3 Adet Yumurta.
Yemeğin Tarifi
2 çorba kaşığı tahin ve 2 çorba kaşığı toz şekeri küçük bir kasede karıştırın. Kalan malzemeyi mikserle pütürsüz olacak şekilde karıştırıp yağlanmış kalıba dökün. Tahinli şekeri şekilli olarak kek hamurunun üzerine gezdirin. Kek piştikten sonra oluşan bu çizgilerden kesmek daha kolay olacaktır.
Keki soğuk fırına yerleştirin. Orta ısıya ayarlayıp 20-25 dakika pişirin. Bu keki pişirirken fırının soğuk olmasına özellikle dikkat edin.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.