Malzemeler: 2 Su Bardağı Kırmızı Mercimek, 4 Adet Sosis, 50 gr Margarin, 1 Adet Büyük Soğan, 2 Diş Sarmısak(Doğranmış), 1 Kahve kaşığı Karabiber, Rendelenmiş Kaşar Peyniri, 5 Bardak Et suyu veya Su, 4 Sap Maydanoz.
Yemeğin Tarifi
Et suyunu tencereye koyarak içine mercimek, soğan ve tuzunu koyarak 1 saat kaynatın. Mercimekleri süzerek alın. Soğanı atın. Margarini bir tavada kızdırıp sarmısakları 2-3 dakika kavurun. Sosisleri ilave ederek 5 dakika kızartın.
Isıya dayanıklı bir cam kaba veya güvece mercimeğin yarısını koyun. Üstüne sosisleri yayın. Biber ektikten sonra mercimeğin kalanını ekleyin. Mercimeklerin piştiği suyu katın. Üzerine kaşar rendesini serperek fırında 45 dakika pişirin.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.