Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi

Malzemeler: 1 tavuk budu, 1.5 çay bardağı arpa şehriye, 1 yumurta, 8 su bardağı tavuk suyu, 1 limon, 1 tatlı kaşığı nane, 1 çorba kaşığı yağ, 1 çay kaşığı, kırmızı biber, tuz.

Hazırlanışı: Tavuk budu bir tencereye konur, 5 su bardağı su ve tuz katıp haşlamaya bırakılır. Tavuk eti pişince kepçe yardımıyla tencereden çıkartılır. Tenceredeki tavuk suyuna 3 bardak su daha eklenip kaynatılır. Kaynayan suya şehriyeler atılıp pişmeye bırakılır.

Tavuk budu bıçakla küçük küçük parçalara bölünüp tekrar çorbaya katılır. Şehriyeler pişince çorba ateşten alınır. Bir kapta limon suyu ve yumurta çatalla iyice çırpılır. Çorba suyundan bir miktar alınıp limonlu karışıma katılıp karıştırılır. Daha sonra bu karışım karıştırılarak çorbaya dökülür. Bir tavada yağ kızdırılır. Nane ve kırmızı biber ilave edip ateşten alınır. Yağ çorbanın üzerine dökülür. Sıcak olarak servis yapılır. www.kadincazayiflama.com

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu