Malzemeler: 175 gr soğan, 1 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 diş sarımsak, 1 orta boy kırmızı biber, 1 orta boy yeşil biber, 450 gr domates, 6 yumurta, biraz kekik, 5 dal taze maydanoz.

Yemeğin Tarifi

Bir tavaya zeytinyağını koyun. Doğranmış soğanı içine ekleyip, rengi değişip, yumuşayıncaya kadar orta ateşte kavurun. Diğer tarafta sarmısağı dövün ve tavanın içine ekleyin. Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp, küçük küçük doğrayın ve onu da tavaya ilave edin. Sık sık karıştırarak 6-7 dakika kadar pişirin. Domatesleri soyup çekirdeklerini ayırdıktan sonra ufak ufak doğrayın. Onu da tavaya ekleyin. Suyunu çekip, iyice pişinceye kadar bekleyin.

Bir kapta yumurtaları hafifçe çırpın ve maydanoz ile diğer baharatları da ekleyerek tavaya dökün. Bir spatula yardımıyla yumurtanın her tarafa karışmasını ve iyicepişmesini sağlayın. Karışımı katılaşıp, altın rengini alıncaya kadar pişirin. Omlet piştikten sonra ince ince kıydığınız maydanozları üzerine serperek, bir dilim taze ekmek eşliğinde servis yapın.

Kategoriler:
Etiketler:
Önceki
Önceki Konu:
Menemen Tarifi
Sonraki
Sonraki Konu:
Erişte Tarifi

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu
Son Ziyaretler: