Malzemeler

Dışı İçin: 1/2 Kg Pirinç, 3 Çorba Kaşığı Margarin, Tuz.

İçi İçin: 250 gr Yağsız Kıyma, 1 Adet Soğan, 1 Çay Bardağı Badem, 1 Tatlı Kaşığı Tarçın, Tuz, Karabiber, 1/2 Çorba Kaşığı Margarin.

Kızartmak İçin: 1 Adet Yumurta, Sıvıyağ.

Sos İçin: 2 Adet Elma, 1 Adet Domates, 1 Çorba Kaşığı Salça, Biraz Ketçap, 2 Dis Sarmısak, Biraz Su.

Garnitür Olarak: Kabak, Mısır, Havuç.

Yemeğin Tarifi

Pirinci haşlayalım. Kalan suyunu süzelim. Pirinci 3 çorba kaşığı margarin ve tuz ile beraber iyice yoğuralım. Başka bir kaba yarım çorba kaşığı margarini alalım. Kıyma ve yemeklik doğranmış soğanı kavuralım. Bademleri bir süre sıcak suda bekleterek kabuklarını soyalım. Kıyarak kıymaya ilave edelim. Karışıma tuz, karabiber ve tarçın ekleyelim. Yoğrulmuş pirinçten ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak elimizle incelterek açalım. İçine kıymayı içten koyup tekrar kapatarak köfte şekli verelim. Köfteleri çırpılmış yumurtaya bulayıp, kızartalım.

Sos İçin: Elmayı ve domatesi rendeleyelim. Diğer malzemeleri de ekleyerek boza kıvamında pişirelim. Köfteler ve garnitürle birlikte servis yapalım.

Kategoriler:
Etiketler:

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu