Malzemeler: 8 Keçi yada Koyun Paçası (temizlenmiş), 6 Su Bardağı Su, 1 Orta Boy Soğan (kabuğu soyulup, bütün bırakılmış), 2 Diş Sarmısak, 1 Çay Kaşığı Tuz, 2 Çorba Kaşığı Rafine Yağ, 1 Çay Kaşığı Kırmızıbiber.

Terbiyesi: 1/6 Su Bardağı Limon Suyu, 2 Yumurtanın Sarısı, 1 Çorba Kaşığı Su.

Yemeğin Tarifi

Alışılmış paça çorbasına yumurtalı, limonlu terbiye katılmasıyla hazırlanan terbiyeli paça çorbasının, kış mevsiminde başlangıç yemeği olarak yada içki sofralarının sonunda servis edebilirsiniz. Önce, paçaların üstündeki kılları hafif ateşte ütüleyiniz. Ütülenmiş paçaları bol suda yıkayınız. Büyük boy bir tencereye paçaları, suyu, soğanı, sarmısağı ve tuzu koyup, orta ateşte bir taşım kaynatınız. Tencerenin kapağını kapatıp, çorbayı 4 saat pişiriniz.

Terbiyeyi hazırlamak için, genişçe bir tencereye su doldurup kaynatınız. Üstüne küçük bir kase oturtup, içine yumurta sarılarını, limon suyunu ve 1 çorba kaşığı suyu koyunuz. Yumurta teli ile 2 dakika çırpınız. Kaynayan paça çorbasından iki su bardağı alıp, terbiyeye iyice karıştırınız. Tencereyi ateşten alıp, kaseyi içinden çıkararak, içindeki terbiyeyi kaynayan çorba tenceresine katınız. Bir kez karıştırıp, çorba tenceresini ateşten alınız. Çorbayı ısıtılmış bir servis kasesine boşaltıp servis ediniz.

Önceki
Önceki Konu:
Kokoreç Tarifi

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu