YAPILIŞI: Örgüye 5 şiş ile çorabın konç kısmından (ağız kısmı) 72 ilmek başı 72 ilmek 4 şişe 18′er olarak bölünür, 5, şiş ile sırayla örülür. 8 sıra 1 lastik örülür. Daha sonra topuğa kadar 26 cm düz örgü yapılır. 12 mek ara ile 2 ilmek çaprazlanır. Bu işlem 7 sırada bir tekrar edilir. Diğer sıralarda çaprazlama işlemi baklavanın köşeleri şeklinde sıralanır. Topuk İçin 36 ilmek ayrı bir şişte bekletilip kalan 36 ilmek, 16 ilmek kalana dek her sırada yanlardan 1er ilmek kesilir.

Daha sonra kalan 16 ilmeğin yanlarından 1'er ilmek artışla tekrar 36 ilmeğe ulaşılır ve ayrı şişte bekletilen birleştirilip 72 ilmeğin 24 ilmeği 1+1 lastik (taban kısmı), 48 ilmek düz örgü İle yine ara ara 2 ilmek çaprazlanarak (üst bölümü) çorabın burun kısmına kadar örülür. Çorabın burun kısmında ilmekler 16 +16 +16+16 olarak 4′e ayrılır ve 1+1 lastik olarak örgüye devam edilir. Her 16 ilmeklik bölümde, her sırada 1'er ilmek kesilerek 4 ilmeğe düşülür. Son olarak 4 ilmek bir defada kesilerek bitirilir. Çaprazlanan ilmeklerin üzerine inciler dikilir.

Kategoriler:
Etiketler:

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu