Kayseri yöresine özgü bir yöresel lezzet olan nevzine tatlısının tarifi.

Malzemeler: 1 paket (250 gr) margarin, 1.5 su bardağı ince çekilmis ceviz içi, 3 çorba kasigi tahin, 3 çorba kaşığı yoğurt, 5 su bardağı (625 gr) un, 1 paket kabartma tozu, 2 su bardagi toz şeker, 3 su bardağı su, yarım limonun suyu.

Hazırlanışı: Margarini eritip hamur kabına alın. Ceviz, tahin ve yoğurdu ilave edip karıştırın. Un ve kabartma tozunu ekleyip sert kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.

Yuvarlak bir kalıbı yağlayıp hamuru elinizle bastırarak yayın. Baklava dilimi şeklinde kesin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. http://www.kadincazayiflama.com

Toz şekerle suyu kaynatıp şerbeti hazırlayın. Limon suyunu ekleyip ocaktan alın. Tatlıyı fırından çıkarıp üzerine ılık şerbeti gezdirerek dökün. Şerbetini çekinceye kadar bekletin. Dilimleyip soğuk olarak servis yapin.

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu