Malzemeler: 8 Adet Dana Eskalop, 2 Adet Biber(biri kırmızı,diğeri yeşil ya da sarı), 200 gr Mantar, Maydanoz, 1 Yumurta, 1 Diş Sarmısak, Limon, 80 gr Kalın Dilimlenmiş Jambon, Tereyağı ya da zeytinyağı, Tuz, Karabiber.

Yemeğin Tarifi

Biberleri yıkadıktan sonra şeritler halinde doğrayın. Bir tavada erittiğiniz 45 gr (3 çorba kaşığı) tereyağında sarmısağı öldürün. Sarmısakları çıkarın, aynı yağa biberleri atıp 10 dakika harlı ateşte kızartın. Mantarları yıkayıp dilimleyin. Zar şeklinde doğranmış jambonla birlikte biberleri kızarttığınız tavaya mantarları da atın. 10 dakika kadar kızarsınlar.

Dana eti dilimlerini ekleyin ve 8 dakika kadar iki taraflı iyice kızartın. Bir limonun suyuyla yumurtayı iyice çırpın, bir tutam kıyılmış maydanozu ekleyin. Eti ateşten indirdikten sonra sıcak bir tabağa döşeyin. Limon ve yumurtayla hazırladığınız sosu biberlerin üzerine dökün, ateşi söndürüp hızla karıştırın. Karışımı et dilimlerinin üzerine gezdirdikten sonra servis yapın.

Kategoriler:
Etiketler:

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Adınız:
Mesajınız:
 
© 2015 Şifalı Bitkiler Sitesi
Ücretsiz Web Sitesi