Malzemeler: 800 gram kuzukol, 2 adet havuç, 2 adet soğan, 1 demet maydanoz sapı, 2 adet sivri biber, 1 çay bardağı et suyu, Sıvı yağ, Tuz, karabiber.

Yemeğin Tarifi

Ön hazırlık olarak domateslerin, soğanların ve havuçların kabuklarını soyun. Geniş bir fırın. tepsisinin içine kuzu budunu, soğanları, havuçları, domatesleri, sivri biberleri ve maydanoz saplarını yerleştirin. Malzemelerin üzerine tuz ve karabiber serperek 200 derecelik fırına koyun.

Etin piştiğine emin olduktan sonra ki bu yaklaşık 40-45 dakika sürebilir, fırından çıkartın. Tepside bulunan sebzeleri ayırarak, hepsini mikserden geçirin. 1 çay bardağı et suyunu da ekleyerek püre haline getirin. Servis tabağına püreyi ve eti yerleştirin. Arzu edersenız, yanına koyacağınız iç pilav ile servıs yapabilirsiniz.

Önceki
Önceki Konu:
Kuzu Pirzola Tarifi
Sonraki
Sonraki Konu:
Maklube Tarifi

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu