Malzemeler: 1 Karnabahar, çiçeklere ayrılmış, 500 gr arpacık soğanı, Tuz, 225 ml beyaz şarap, 125 ml su, 5 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 yemek kaşığı sirke, 3 domates, kabukları soyulup doğranmış, 3 yemek kaşığı kuru üzüm, 1 Çay kaşığı şeker, 1/2 çay kaşığı kekik, 1/2 çay kaşığı kişniş karabiber.
Yemeğin Tarifi İki ayrı tencere dolusu suyu bir taşım kaynatın. Birine soğanları, diğerine ise karnabaharları koyun. Her ikisini de 5 dak haşlayıp süzdürün.
Kalan malzemeyi büyük bir tencereye koyun. Tuz ve biberle tatlandırın. İyice karıştırın. Bir taşım kaynatın. Ateşi kısıp tenceredeki malzemeyi 5 dak. pişirin.
Bu sürenin sonunda soğan ve karnabaharı ekleyin ve ara sıra karıştırarak 10 dak. daha pişirin.
Delikli bir servis kaşığı kullanan sebzeleri servis tabağına, aktarın Tencerede kalan sosu tekrar kaynatı Sosu 5 dak. ağır ateşte kaynatarak çektirin. Sebzelerin üstüne koyup soğuyuncaya kadar bekleyin ve servis yapın.
DİKKAT: Karnabahar çiçeklerini fazla pişirmemeye dikkat edin. Hala sert olduklarını anlamak için pişirirken keskin bir bıçakla kontrol edin.

Kategoriler:
Etiketler:

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu