Malzemeler: 6 Orta Boy Kalamar, 1 Su Bardağı Sıvı Yağ,1 Çorba Kaşığı Şeker, 1 Tatlı Kaşığı Karbonat, 1 Su Bardağı Un, Tuz.

Sos İçin: 1 Kutu Doğranmış Domates, 1/2 Yarım Havuç, 2 Arpacık Soğanı, 1 Diş Sarmısak, 1/2 Kereviz, 1/2 Çay Bardağı Sıvı Yağ, Tuz, 1/2 Tatlı Kaşığı Kuru Fesleğen.

Yemeğin Tarifi

Kalamarları Yıkayıp kuruladıktan sonra yarım parmak kalınlığında halka şeklinde doğrayalım. Üzerine karbonat ve şekeri ilave edip hepsini harmanlayalım. Ayrı bir yerde unun içine bir miktar tuz ilave edip karıştıralım. Kalamarları una bandırıp fazla ununu silkeleyerek kızgın yağda eşit aralıklarla dizerek arkalı önlü hafif pembeleşene dek kızartalım.



Sos İçin: Havucu tavla zarı gibi doğrayalım. Kerevizi aynı irilikte doğrayalım. Tavaya sıvı yağı koyalım. Havucu, soğanları, sarmısakları ve kerevizi ilave ederek yumuşayana dek soteleyelim. Ardından 1 kutu domates konservesini tavaya boşaltıp tuzunu ve yarım tatlı kaşığı fesleğeni ilave ederek hafifçe suyunu çekene dek 3-5 dakika kaynatalım. Bu sosu kalamarların yanında ikram edelim.

Önceki
Önceki Konu:
Hamsi Tava Tarifi

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu