Malzemeler: 1/2 Kg Kuşbaşı Et, 2 Adet Soğan, 3 Diş Sarmısak, 3 Adet Domates, 2 Adet Sivri Biber, Tuz, Karabiber, 1 Çay Kaşığı Salça, 1 Su Bardağı Sıcak Su, 1 Adet Pide, 1 Çay Kaşığı Tereyağı. Üzerine: 2 Çorba Kaşığı Yoğurt, 2 Çorba Kaşığı Tereyağı.
Yemeğin Tarifi Yarım kg kuşbaşı eti tencereye alın.2 adet soğan ve 3 diş sarmısağı yemeklik doğrayın.Küp küp doğranmış 2 adet sivribiber ve 3 adet domatesle birlikte tencereye ekleyin.1 çay kaşığı salça,tuz ve karabiberi ilave edin.Domateslerin suyu çekene dek kısık ateşte pişirin.1 su bardağı sıcak su ekleyin.Sebzeler iyice yumuşayınca ocaktan alın.
1 adet pidenin üzerine 1 çay kaşığı tereyağını sürün.Kare biçiminde kesin.Etleri pişirdiğiniz suyu pidenin üzerine dökün.Daha sonra etleri dizin.Etlerin yanına 2 çorba kaşığı yoğurt ekleyin.2 çorba kaşığı tereyağını eritip,etlerin üzerine gezdirin.

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu