Hünnap (Zizyphus lotus, Vulgaris): 7 metreye kadar uzayabilen, sarı çiçekli ve dikenli bir ağaç olan Hünnap ağacının; kabukları kırmızı, çekirdekleri sert, zeytine benzeyen yemişidir. Hünnap meyvesi, çiğde olarak da bilinir. Pektin, tanen, müsilaj, şeker ve C vitamini içerir.
Hünnap Faydaları ve Tıbbi Etkileri: Vücuda rahatlık verir. Göğsü yumuşatır, öksürüğü keser ve balgam söktürür. Nezle ve soğuk algınlığında faydalıdır. Kanı temizler. İdrar söktürücü etkisi ile kabızlığa karşı etkilidir. Şeker hastalığına karşı faydalıdır.
Hünnap Nasıl Kullanılır: Hünnap meyvesi toplanıp güneşte kurutulduktan sonra çerez olarak ya da suda kaynatılarak kullanılır.

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu