Malzemeler

Kek: 2 çay bardağı un, 1 çay bardağı irmik, 1 çay bardağı süt, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 çay bardağı toz şeker, 1 çay bardağı haşhaş, 2 yumurta, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya.

Şerbeti: 2 su bardağı su, 1,5 su bardağı toz şeker.

Krem Şanti: 1 poşet toz krem şanti, ½ su bardağı süt.

Çikolata Sosu: 1 yemek kaşığı nişasta, 1 yemek kaşığı un, 2 su bardağı süt, ½ su bardağı toz şeker, 1 çorba kaşığı tereyağı.

Hazırlanışı: Kek için yumurta ve şekeri çırpın, süt, sıvıyağ, irmik,un, haşhaş, kabartma tozu,vanilya ekleyip karıştırın. Borcama dökün ve 170C de pişirin. Pişerken çikolata sosunu hazırlayın. Hazır çikolata sosu da yapabilirsiniz.

Şerbet malzemelerini karıştırıp bir iki taşım kaynatın. 1 poşet toz krem şantiyi ekleyip mikserle çırpın. Kek piştikten sonra 3-4 dak. havalandırın. Şerbeti ılık olacak şekilde kekin üzerine dökün. Kek soğuduktan sonra önce krem şantiyi üzerine sürün sonra çikolata sosunu üzerine yayın, buzdolabında 2-3 saat bekletin. www.kadincazayiflama.com

Kategoriler:
Etiketler:

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu