- Dümdüz bir karna sahip olmak için öncelikli olarak yeme-içmenize dikkat etmelisiniz.

- Kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği saatlerinizi sabitleyin.

- Öğünlerinize en az yarım saat ayırın.

- Asla hızlı yemeyin.

- Doyduğunuzu hissettiğiniz anda yemeği bırakın.

- Karnınızdan nefes almayı ve rahatlamayı öğrenin.

- Ağzınız doluyken konuşmayın. Çünkü fazla hava yutmuş olursunuz ve bu sizde şişkinlik yaratır.

- Çiğ sebzeler, pişmişlere oranla daha fazla şişkinlik yapar. Bu nedenle, sebzeleri pişirerek yiyin. Ama asla fazla pişirmeyin; vitamin değerlerinden kaybederler.

- Kuru fasulye ve nohut, en fazla şişkinlik yaratan ve gaz yapan besinlerin başında gelir. Bu nedenle, pişirmeden önce mutlaka 2 saat yumuşamaları için suda bırakın. Mümkünse daha sonra kabuklarından ayırın. Ayırmıyorsanız, birkaç dakika haşlayıp, ilk suyunu dökün. İyi pişirin ve yavaş yavaş, iyice çiğneyerek tüketin.

- Anason, kekik ve biberiye, sindirimi kolaylaştırır. Bu bitkiler, kaynatarak içerseniz, şişkinliğinizi alır.

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu