Malzemeler: 3 yumurta, 1 su bardağı toz şeker, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu, 1.5 su bardağı un, yarım çay bardağı su.

Kreması için: 2.5 su bardağı süt, 2 çorba kaşığı un, 1 çorba kaşığı nişasta, 1 su bardağı toz şeker, 1 paket vanilya.

Krem şantisi için: 1.5 su bardağı süt, 1 paket çilekli şanti, frambuaz, renkli kalp şekerler

Hazırlanışı: Keki için karıştırma kabına yumurtaları kırın üzerine toz şekeri ekleyerek mikserle köpürene kadar çırpın. Daha sonra üzerine 1,5 su bardağı unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyerek karıştırın.

Yarım çay bardağı ılık suyu da ekleyerek mikserle çırpın. Hazırladığınız kek harcını altı yağlı kağıtla kapatılmış kalpli çembere dökün. Önceden ısıtılmış 170 derecede pişirin. Diğer tarafta kreması için süt, nişasta, un, vanilya ve toz şekeri tencereye alıp çırparak pişirin.

Kek pişip ilk sıcaklığı çıkınca yağlı kağıdı ve çemberi çıkarın. Keki 3 kata ayırın. Düzgün olmasını sağlamak için 1. keki tekrar çembere alın. Üzerine kremanın bir kısmını sıvayın.

Kalan kek ve kremayı da aynı şekilde üst üste dizin. Daha sonra çemberden ayırarak çilekli krem şanti ile sıvayın. Renkli şekerler ve frambuaz ile süsleyerek birkaç saat buzdolabında bekletin. www.kadincazayiflama.com

Kategoriler:
Etiketler:

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Adınız:
Mesajınız:
 
© 2015 Şifalı Bitkiler Sitesi
Ücretsiz Web Sitesi